Gyakran Ismételt Kérdések

Újonnan vett okostelefonom akkumulátorát kell-e formáznom az első használat előtt?

A modern Li-ion és Li-poly akkumulátorok lemerítése és kisütése szükségtelen, az első töltés hossza nem különbözik a további töltések idejétől.

Garanciavesztéssel jár, ha saját magam frissítek szoftvert a készülékemen?

A szoftverek frissítése nem jár garanciavesztéssel, ha azt egyénileg, a gyártó által készített alkalmazáson keresztül, wifi, vagy mobilhálózaton végzed. Abban az esetben viszont, ha olyan szoftvert szeretnél letölteni, melyet a gyártó nem az adott telefonhoz készített, minden esetben garanciavesztéssel jár a művelet.

Hogyan működik a Hátlapi érintőpanel (back touch) a Favorite One készülék esetében?

A hátlapon a logót körbeveszi egy egy téglalap, mely csak bizonyos megvilágításnál látszódik. Ezen a téglalapon belül található a készülék egyik egyedi funkciójának birtokosa, az ún. Back-Touch. Ez azt jelenti, hogy a hátlapról is lehet gesztusokkal vezérelni a készüléket, nem kell a kijelzőt megérinteni minden alkalommal, ami véleményem szerint nagyon hasznos funkció. A Touchpaddal különféle gesztusok segítségével tudjuk vezérelni a készüléket. Például dupla koppintásra beállíthatunk egy külön alkalmazást, amit így meg tudunk nyitni. Továbbá balra, jobbra, fel és le húzva ujjunkat, ugyanúgy működik, mintha a kijelzőt érintenénk, így váltogathatunk az oldalak között, böngésző tartalmát görgethetjük lefelé, felfelé, stb. A Touchpaddal továbbá irányíthatjuk a kamerát és a zenelejátszót, előbbi esetében, elindítjuk a kamera alkalmazást, majd addig nyomjuk meg a hátlapot, míg nem rezeg a készülék. Ha rezgett, engedjük el, és máris kész a kép. Akik nem szeretik például piszkos kézzel a kijelzőt matatni, de muszáj valamit megnézniük, elég, ha a hátlapra koppint és így megkönnyítheti a dolgát.

Mi az a WIFI és hogyan működik?

A WiFi rádióalapú vezeték nélküli, informatikai eszközök közötti kapcsolat. A WiFi-t legtöbbször arra használajuk, hogy internet-hozzáférést osszunk meg az ilyen technológiával kapcsolódni képes készülékek között. WiFi képes eszköz lehet egy mobiltelefon, laptop, netbook, tablet, vagy külön erre a célra gyártott WiFi megosztó(router). Ha telefonod képes WiFi jelet fogadni, kapcsolódhatsz az ilyen otthoni hálózatokhoz, vagy számos vendéglátóhelyen elérhető nyilvános internet-hozzáférési pontokhoz. A WiFi internet-hozzáférések használata esetén az adatforgalmat nem a mobilhálózatán bonyolítod, így az nem jár költségekkel, nem csökkenti felhasználható keretedet, illetve az internetkapcsolat nem a hálózati lefedettségtől függ, hanem attól, hogy az adott WiFi hatósugarában tartózkodsz-e. Ha szeretnél csatlakozni egy WiFi hozzáférési ponthoz, kapcsold be erre alkalmas eszközöd WiFi funkcióját. Készüléked ezt követően megjeleníti azokat a hálózatokat, amelyeknek a hatósugarában tartózkodsz. A hozzáférési pont üzemeltetője a csatlakozást jelszó megadásához is kötheti.

Készülékek szervizelésének szállítási költségei kit terhelnek?

A készülékek szervizre való elküldése, illetve az elkészült készülékek visszajutattásának szállítási költségei minden esetben a Vevőt terheli.

Mit jelent az NFC?

Az NFC (Near Field Communication) egy olyan technológia, mely a csatlakozást és megosztást teszi egyszerűbbé. Azok a telefonok és tartozékok, melyek támogatják az NFC-t, vezeték nélkül kapcsolódnak, ha egymáshoz érintik őket. Az NFC terület a készülék hátoldalán található, a kamera fölött. Miközben be van kapcsolva a képernyő, érintse a készülék NFC területét más telefonokhoz vagy tartozékokhoz.

Mit jelent a Dual SIM?

A készülékbe egyszerre 2 SIM kártya is helyezhető. Folyamatos bekapcsolás mellett üzemeltet 2 egymástól független szolgáltató SIM kártyáját.